Turizmus

Újkígyóson fogathajtó versenyt rendeztek – Turizmus - Békés megye

Újkígyóson fogathajtó versenyt rendeztek – Turizmus - Békés megye
Nemcsak sportesemény, hanem lovasturisztikai látványosság is volt az újkígyósi fogathajtó verseny, melyen csaknem 40 fogat vett részt elsősorban Békés megyéből.
A Békés megye lovas turizmusa számára is fontos esemény zajlott Újkígyóson.


Újkigyósi fogathajtó verseny, lovas turizmus.jpg

A fogathajtásnak nagy hagyományai vannak Békés megyében


A kétnapos rendezvény első napján a maratonhajtásban három egyes fogat közül a gyulai Demkó Zsolt (Gyeraj Lovastanya) bizonyult a legjobbnak, minimális különbséggel maradt le mögötte a két hölgy, Sánta Margit Borbála (Mágori LK) és Bere Ibolya (Komádi). A kettesek mezőnyében első helyen Deli Dániel (Nagymágocsi LK) végzett, a battonyai Fábián Gábor és a sarkadi ifj. Kemecsi István előtt (mindketten Gyeraj Lovastanya). Az első és a hatodik helyezett között lévő szoros eredményre jellemző, hogy mindössze egy verőhiba-különbséggel zárták a maratonhajtást.
A másnapi akadályhajtásban az egyes fogatok akadályhajtását Sárközi Zsolt (Sarkad és Térsége LK) nyerte, Csomós Mária (Kisvárosi LK) és Demkó Zsolt előtt. Érdekesség, hogy a hat egyes fogathajtói közül négyen a szebbik nemhez tartoznak. A ketteseknél a 12 összevető között dőlt el az első hat hely sorsa. Az összevetésben is hibátlan Medvegy Zoltán (Kondorosi LK) győzött az ugyancsak hibátlan Fábián Gábor előtt.


A lovas turizmus után érdeklődőket kirakodóvásár is várta, fogathajtás.jpg

kirakodóvásár színesítette a fogathajtó programotA vasárnap délutáni vadászhajtásban az egyes fogatoknál Sárközi Zsolt duplázott, ebben a számban is első lett. Őt követte Bere Ibolya és Sánta Margit Borbála. A kettes fogatoknál remek tempót diktált lovainak Borsos Béla (Gyulai Lovasbarátok Köre), ami a győzelmet hozta számára. A vetélytárs, Medvegy Zoltán lett a második.
Az összetettben az egyeseknél Demkó Zsolt kapta a győzelemért járó serleget, míg a ketteseknél Borsos Béla. A klub volt elnöke, Krucsai János emlékére két vándorserleget alapítottak, és a két számban legeredményesebb kígyósi fogatnak adják át minden évben. Első alkalommal az akadályhajtás és a vadászhajtás eredménye alapján Szabó Lajos neve kerül a serlegekre.
Forrás: www.beol.hu, fotók: www.ujkigyos.hu


A fogathajtó verseny résztvevői nemcsak a díjakért küzdöttek,bizonyították kitartásukat, rátermettségüket, maratonhajtás.jpg

Egy kis pihenő a a fogathajtó versenyenBékés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Újkígyóson fogathajtó versenyt rendeztek

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

Békés Megye Turizmus Online: turizmus.bekesmegye.com

 

Békés Megye Turizmus Linkajánló: turizmuslink.bekesmegye.com