Turizmus

Szezon-nyitó és hagyományteremtő turisztikai konferencia

Szezon-nyitó és hagyományteremtő turisztikai konferencia
2013. május 4-én került sor a dévaványai Művelődési Házban a „Sikeres gyakorlatok a turizmusban" címmel megrendezett szakmai konferenciára, melyen egységünk utazás & turizmus tagozatos diákjai is részt vettek, oktatójuk, Szabó László Zoltán vezetésével.
Tanulóink nem csupán az elhangzott előadások hallgatói voltak, hanem szakmai gyakorlatuk egy részét is teljesítették, segítve a konferencia regisztrációs és vendéglátó részeit.


turizmus

Szezon-nyitó és hagyományteremtő turisztikai konferencia


A pergő, színes prezentációkat is bemutató előadók saját tapasztalataikról, eredményeikről számoltak be. Szikoráné Simon Ágnes a Széchenyi Programiroda képviseletében vázolta fel az ötletektől a sikeres megvalósításig vezető, sok-sok munkát magába szívó utakat. Megyei kiemelkedően eredményes kezdeményezésekről hallhattunk Komoróczki Aliz „Szerelmem Gyula" című előadásában.


Ezt követően Pájer Sándor és Varga Dorottya, a gyomai TDM elnöke és menedzsere mutatták be fiatal, de annál aktívabb szervezetüket, a dévaványai kapcsolódási pontokat is kiemelve.


A rendezvény talán legemlékezetesebb momentuma Elek Sándor producer dokumentumfilmjének, a „Bali - az érzéki egyensúly" című alkotásának megtekintése volt.


Mind az előadók, mind a hallgatóság reményét fejezte ki, hogy egy év múlva, újabb sikerekről hallhatunk majd térségünk turisztikai életének fellendítésével kapcsolatosan.


Tóth Erika

 

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete