Turizmus

Látogasson el Gyulára és csodálja meg a Gyulai várat! - Turizmus Online

Látogasson el Gyulára és csodálja meg a Gyulai várat! - Turizmus Online
Változatos programokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják látogatóikat 23 teremben, több mint 600 m2-nyi kiállító-területen. Érdekes és hiteles utazást kínálnak a középkori vár történelmébe, reneszánsz mindennapjaiba.
A gótikus, tornyos várkastély 1403-1445 között épült. Az ország legépebb gótikus lakópalotáját és kápolnát is magába foglaló épület része a várfürdő is. A vár nyaranta színházi előadások színhelye.


turizmus 

A Gyulai várA belső vár köré épített védmű volt az úgynevezett derékvár, ennek maradványa a rondella. A derékvár mellett helyezkedett el a tágasabb huszárvár a lovas katonaság befogadására, területe egészen a mai Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély külső faláig nyúlt, a huszártornyot ma a kastély északi szárnyához csatolva találjuk meg.


turizmus 

A gótikus, tornyos várkastély 1403-1445 között épültA kastély közelében tört fel a gyógyvíz, és az egykori lovardában nyitották meg az első uszodákat, így a várfürdő is szorosan része az együttesnek.


várfürdő 

 A Gyulai Várfürdő a környék legszebb és legmodernebb fürdőjeA várban ma múzeumi kiállítások láthatók, amelyek a középkori vár történelmébe és reneszánsz mindennapjaiba hívják a látogatót.
A várudvar nyaranta az ország egyik legismertebb színházi
előadássorozatának színhelye.

Gyulai Vár 

A várban ma múzeumi kiállítások láthatókA történelmi utazás során megismerheti:
- a vár urának, a vár úrnőjének fogadó- és hálószobáit, a magyar várnagy és a török bég hivatali szobáját,
- a középkori várbörtönt,
- az 1500-as években használt fegyvereket, bútorokat, használati tárgyakat,
- az éléstárat, a sütőházat, a kovács- és a fazekasműhelyt.


Gyula

Érdemes elátogatni Gyulára, belvárosában impozáns látvány nyút a sok szép virág és a szökőkútak sokasága