Turizmus

Köszöntjük Önt a Körös-Sárréten! - Turizmus Online

Köszöntjük Önt a Körös-Sárréten! - Turizmus Online
Szűkebb hazánkban, Békés megye északi részén – a Körös−Sárréten számtalan vonzó turisztikai programot kínálunk a pihenésre, felüdülésre vágyóknak!
A Körösök tiszta vize, páratlan szépségű holtágai, valamint a számos horgásztó (például Szeghalmon) ideális feltételeket nyújt a horgászat szerelmeseinek. A közkedvelt vízitúra- útvonalon, a Körösökön, több helyen szabad strandok is várják a fürdőzőket. A Berettyó és a Körösök gátjai alkalmasak kerékpártúrák megtételére.

A gyógy- és termálvizekben bővelkedő térségben Dévaványán és Füzesgyarmaton üzemel kiépített gyógyvizes strand és gyógyászat. Füzesgyarmaton található a Thermal Hotel Gara Gyógyszálló, Kastélypark Fürdő és a Castrum Thermalkemping is.


Körös 

A Körösök tiszta vize, páratlan szépségű holtágaiA lovagolni vágyók Füzesgyarmaton, Vésztőn, Dévaványán vagy Körösladányban tehetnek lovastúrákat vagy mehetnek sétakocsikázni. A hintógyártás mesterfogásait Füzesgyarmaton, a Galambos Hintókészítő Műhelyben ismerhetik meg. Az apró- és nagyvadakban egyaránt gazdag területen számos vadásztársaság kínál vadászati lehetőséget.

Az érintetlen pusztai táj, a festői folyóvölgyek, az egyedülálló őshonos madár- és növényvilág megóvására hozták létre a Körös−Maros Nemzeti Parkot, melyhez több természetvédelmi terület (például a Mágor-pusztai, vésztői szikes gyepek) tartozik. A Dévaványa melletti túzokrezervátumban Európa legnagyobb testű madara, a túzok mellett több ősi magyar állatfaj is (szürke marha, rackajuh, bivaly) természetes közegében figyelhető meg.
Helytörténeti kiállítások formájában a térség történelmét, néprajzát mutatja be a Sárrét Múzeum Szeghalmon, a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény Dévaványán, a Füzesgyarmati Tájház, a Vésztő-Mágori Történelmi Emlékhely és Szoborpark, valamint a Körösladányi Helytörténeti Gyűjtemények Háza. Számos érdekességet mutatja be az állandó Mundérba Bújt Történelem egyenruha kiállítás Szeghalmon.


Körös 

Az érintetlen pusztai táj, a festői folyóvölgyek, az egyedülálló őshonos madár- és növényvilág megóvására hozták létre a Körös−Maros Nemzeti ParkotTelepüléseink változatos, színes programokkal, rendezvényekkel várják az idelátogató turistákat (Sárréti Piknik Vésztő-Mágoron, Körösladányi Napok, Dévaványai Dobfesztivál és Ványi Vigassásgok, Füzesgyarmati Lovas Napok).
A megfáradt vándor felüdülését a jobbnál jobb helyi specialitásokat kínáló éttermek és szálláshelyek biztosítják.
Aki hozzánk érkezik, az érintetlen természettel, sok-sok napfénnyel, gyógyvízzel és megkülönböztetett vendégszeretettel találkozik!Forrás:Tourinform Körös-Sárrét