Turizmus

Battonyai Termál Strandfürdő - A strandon belül sportolási lehetőségek is adottak -Turizmus Online

Battonyai Termál Strandfürdő - A strandon belül sportolási lehetőségek is adottak -Turizmus Online
A strandfürdő a három víz-visszaforgatásos, feszített víztükrű hidegvizes medence mellett termálvizes medencével is rendelkezik.
A város természetvédelmi értékei: a Battonya-tompapusztai természetvédelmi terület és a Gulyagyep. A Mezőhegyesi Ménesbirtok megtekintésére is lehetőség van.

strandfürdő

Battonyai Termál StrandfürdőA város határában található termálvíz gyógyvízzé nyilvánítása folyamatban van. A strandon belül sportolási lehetőségek is adottak: strandröplabda, tollaslabda, láb-tenisz pálya, foci pálya, és a tanmedencében víziröplabda igénybevételére van lehetőség.A kulturális sokszínűséget mutatja a római katolikus, görögkeleti, görög katolikus, református, evangélikus templomok kavalkádja is. A városban található a híres magyar avantgard, Molnár C. Pál emlékháza. A festő életművének jórészét ugyanis szülőhelyének, Battonyának ajándékozta. A városháza tűztoronnyal is ellátott szecessziós épület a főtéren. Mellette áll a szintén patinás Korona Szálló, melyet napjainkban eredeti funkciójának megfelelően felújítanak.

strandfürdő

Battonyai Termál StrandfürdőTovábbi információk a fürdőről: www.termalfurdo.net