Turizmus

A KÖRÖS - SÁRRÉT KINCSEI konferencia

A KÖRÖS - SÁRRÉT KINCSEI konferencia
2013. május 17-én került megrendezésre a dévaványai József Attila Művelődési Házban a Körös - Sárrét Turizmusáért Egyesület szervezésében a KÖRÖS - SÁRRÉT KINCSEI konferencia.
A rendezvényen a témakörhöz kapcsolódó előadások mellett a helyi és környékbeli kézművesek és mesterek mutatkoztak be hagyományőrző termékeikkel.A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjai és tanárai aktívan részt vettek mind a szervezők, mind az előadók, mind a kiállítók, mind pedig a hallgatóság körében.

turizmus
Hagyományőrző termékek a KÖRÖS - SÁRRÉT KINCSEI konferencián

A szervezésben a vendégfogadást a 10. A osztály utazás & turizmus szakos csoportja látta el, oktatójuk, Szabó László Zoltán tanár úr vezetésével, aki magáról az U&T-s programról, s annak konkrét megvalósulásáról előadást is tartott a konferencián.

 


Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény

Tisza pálinka és Tisza méz a termékbemutatón


A kézműves és saját készítésű termékbemutatón egyik legnagyobb sikere az iskola standjának volt, ahol a Tisza pálinka és Tisza méz, mézeskalács termékeket mutathatták be szintén az iskola diákjai által készített elegáns kivitelű tárlókban.

 Körös-Sárrét Kincsei Konferencia

A zsúfolásig megtelt terem bizonyította a téma, a rendezvény aktualitását, sikerét


Az általános és középiskolai korosztálytól kezdve a pedagógusokon át a turisztikai szakemberekig, egyesületekig sokan képviseltették magukat a konferencián. Neves előadóktól, vendégfogadóktól ismerhette meg minden résztvevő szűkebb hazánknak, a Körös-Sárrétnek és vidékének kincseit.


A színes diasorozatok, a csodás kiállított termékek, a zsúfolásig megtelt terem bizonyította a téma, a rendezvény aktualitását, sikerét.


Tóth Erika, telephelyvezető


Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete