Turizmus

A BÉKSZI cukrász tanulója kiváló teljesítményt nyújtott a VI. Szakma Sztár Fesztiválon

A BÉKSZI cukrász tanulója kiváló teljesítményt nyújtott a VI. Szakma Sztár Fesztiválon
A zsűri véleménye szerint hat éve nem volt ilyen kiváló teljesítmény a cukrászok szóbeli vizsgáján, mint Kis-Pál Ildikóé. - mondta büszkén tanítványáról Kovács Sándor, a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola felkészítő tanára.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a „VI. Szakma Sztár Fesztivál"-on 2013. április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor, melyet Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nyitott meg.cukrász tanuló


Kis-Pál Ildikó a VI. Szakma Sztár Fesztiválon

Kis-Pál Ildikó, a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola cukrász tanulója  kiváló teljesítményével kivívta  a zsűri elismerését.
Első nap reggel fél héttől szóbeliztek a versenyzők élelmiszerismeretből és idegen nyelvből. A gyakorlati versenyen háromféle cukrászterméket kellett készíteni este fél nyolcig: gesztenyés kúpmignont, bonbont és tiramisu tortát. A második napon a karamell díszmunkára két órát kaptak a versenyzők.
Kovács Sándortól megtudtuk, hogy Ildikó a második helyen jutott be a döntőbe, és ott is megtartotta ezt az előkelő helyet nyolc versenyző között. A Zwack tagiskolából egyébként tavaly is értek el második és harmadik helyezést cukrászok.

Forrás: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete