Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

A fűtési szezon veszélyeire figyelmeztetik a tótkomlósi lakosokat is

A fűtési szezon veszélyeire figyelmeztetik a tótkomlósi lakosokat is

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívását tette közzé Tótkomlós Önkormányzata saját weblapján, hogy a lakosokat figyelmeztesse a fűtési szezon veszélyeire.

Beindul a fűtési szezon, amikor is gyakrabban hívják a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit kéménytűzhöz, füstmérgezéshez, szén-monoxid-mérgezéshez. Azonban kellő odafigyeléssel, a vonatkozó előírások betartásával, szakmai segítség igénybevételével a baj legtöbbször elkerülhető.

A szén-monoxid-mérgezés napjainkban az egyik leggyakoribb háztartási baleset, amely sok esetben a nem megfelelő műszaki állapotú, vagy helytelenül használt tüzelőberendezések miatt következik be.


A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívását tette közzé Tótkomlós Önkormányzata


A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívását tette közzé Tótkomlós ÖnkormányzataA magas energiaárak, fűtési költségek miatt sokan egyre jobb szigetelésű nyílászárókat építtetnek be otthonaikba. Nem árt tudni, hogy ezek akár veszélyesek is lehetnek, a természetes szellőzésre ugyanis minden lakótérben szükség van.

A gázkészülékekkel ellátott helyiségekben érdemes CO jelző készüléket is felszereltetni a balesetek elkerülése céljából. Baj esetén kérjük, hívja a 105-t. További információt olvashatnak Tótkomlós Önkormányzatának honlapján.

-tk-