Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

X. Békés Megyei Polgárőr Nap 2009

X. Békés Megyei Polgárőr Nap 2009

Szeghalom város adott otthont a hétvégén megrendezett X. Békés Megyei Polgárőr Napnak. A rendezvényen jelen volt Túrós Andás, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, dr. Gyurosovics József dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya, dr. Gáti Zoltán tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Nagy László országgyűlési képviselő, Farkas Zoltán a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke, Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.
Ötven tagegyesület képviselt magát a jubileumi rendezvényen, ahol több polgárőr  kitüntetésben részesült. A polgárőr érdemkereszt arany fokozatát vehette át Balázs Imre a kunágotai, Pellei Sándor a szeghalmi és Pintér Attila a medgyesegyházi polgárőrség elnöke. Dr. Gyurosovics József dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya díszkardot adományozott Gyarmati Sándor megyei elnöknek. dr. Túrós Andás, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke a szeghalmi rendezvényen jelentette be, hogy a Békés Megyei Polgárőr Szövetség 5 millió forintot kapott a 10 ezer lélekszám alatti települések polgárőr egyesületei bűnmegelőzési munkájának támogatására.
A kitüntetések, elismerések átadását követően hangulatos programsorozat volt a  biztosítéka a kellemes időtöltésnek. A rendőrségi kutyás bemutató, illetve a fegyveres kábítószerdíler lekapcsolását imitáló gyakorlat kivívta a közönség elismerését.


 

 

Forrás: Sárrét TV