Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Rendőr középiskolások szeghalmon

Rendőr középiskolások szeghalmon

A Szeghalmi Rendőrkapitányságra ebben az évben 6 fő hallgató érkezett gyakorlatra. Ketten a Szegedi-, négyen pedig a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola első éves tanulói.

Április végétől május végéig egyenként két hetet töltenek Szeghalmon, hogy az iskolapadban szerzett ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálják.

Megtanulják az alapvető intézkedéseket, az igazoltatás, a ruházat-, csomag-, járműátvizsgálás végrehajtását. Gyakorlati ismereteket szereznek a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos rendőri intézkedésekről, a büntető-, szabálysértési-, közigazgatási hatósági eljárásról.

Gyakorolják azokat a fogásokat, amelyek a munkavégzés során elengedhetetlenek, a hivatásos állománnyal együtt dolgozva megismerkednek a rendőri hivatás szépségeivel és nehézségeivel.

A gyakorlati képzésen átesett hallgatók pozitív tapasztalatokkal távoznak a Szeghalmi Rendőrkapitányságról és ott remélik, hogy az idén munkába álló három végzős hallgatóhoz hasonlóan- a térség közbiztonságának, közlekedésbiztonságának  megőrzését, javítását választják élethivatásul.