Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Nyugdíjas búcsúztató a Felinában

Nyugdíjas búcsúztató a Felinában

55 év aktív dolgozói tevékenység után nyugdíjba vonult az 1994-ben Pro Urbe kitüntetésben részesült Johanna Sauer. 1954-ben kezdett el dolgozni varrónőként a fehérnemű gyártó és forgalmazó vállalatnál, a Felinánál. Magyarországi munkáját 1979-ben kezdte meg, ekkor már ő maga adta tovább tudását, tőle tanulhattak a dolgozók. Az első lépésektől kezdve segítette a minőségi követelmények tudatosítását, a folyamatos műszaki megújulást a szeghalmi gyártó üzemben.

 

Nyugdíjba vonulásának alkalmából búcsú ünnepséget szerveztek a cég dolgozói. Először Szeghalom város polgármestere, Macsári József fejezte ki elismerését a hosszú évek munkájáért, és megköszönte azt a sok munkát, aminek köszönhetően idáig jutott a vállalat szeghalmi üzeme.

 


Jancsecz Zsolt a Felina Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen résztvevő dolgozóknak beszélt Johanna Sauer Felinánál eltöltött éveiről, és hangsúlyozta személyiségének jelentőségét a cég fejlődésében.
Köszöntésére egy könyvet szerkesztettek, amelyben összegyűjtötték az emlékeket, és a dolgozók aláírását.

 

 


 A nyugdíjba vonulását ünneplő Johanna Sauer kérdéseinkre válaszolva elmondta, 30 éve már, hogy Magyarországon is elkezdett dolgozni. Hazánkon kívül például Törökországban, Lengyelországban, Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Csehországban, Szlovéniában, Bulgáriában is tevékenykedett, mégis Magyarországoz való kötődése maradt a legerősebb. Ez annak is köszönhető, hogy kezdetektől fogva nagyon jól megértette magát a magyarokkal, és jól is érezte magát az országban és a magyar emberekkel, így csak jó emlékek maradnak számára az országról, a városról és a dolgozókról. Nyugdíjas éveit pihenéssel és nyaralással szeretné tölteni, amikor már nem kell határidőkkel foglalkoznia.


A jelenleg svájci székhelyű Felina céget 1886-ban fűzőgyárként alapították a németországi Bad Rappenauban. Funkcionális központja azóta is Mannheimben működik. A márka és a cég egy 1922-ben különösen nagy sikert aratott, sokáig népszerű "felina" nevű modellcsaládról kapta a nevét. A Felina International az 50-es évektől dinamikusan fejlődött, több képviselete van Európán kívül is. Nyugat-Európában változatlanul Németország bonyolítja a legnagyobb forgalmat Felina termékekből. A kelet-európai régióban rejlő lehetőségeket időben felismerő cég a magyarországi fehérneműpiacon saját célcsoportjuknál igen magas részesedést ér el. A Felina Hungaria Kft. 1992-ben alakult, de az együttműködés a Felinával már közel 30 éves. 1977-ben indultak meg a tárgyalások a Fővárosi Ruhaipari Vállalat és a Felina csoportvezetése között egy bérmunka jellegű kooperációs termelés kialakítására, és 1979 óta Szeghalmon működik is ez a termelés.

 

 

Forrás: Sárrét TV