Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntője - Szeghalom

Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntője - Szeghalom

A négy regionális elődöntő után, 2009. április 18-án, a szeghalmi Városi Sportcsarnokban gyűlt össze a 61 klub 387 versenyzője, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A színvonalas verseny szervezője a szeghalmi Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület.

 

Célja, az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, és a 2008/2009-es tanév "diákolimpiai bajnoka" cím megszerzése. A verseny főbírája Sensei Schwarcz Róbert 4. danos mester Nemzetközi minősítésű bíró volt. Jelen volt Shihan Furkó Kálmán 7. danos mester a Magyar Kyokushin Szervezet alapítója, Shihan Gregor László 5. dan a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség elnöke. A polgármester megnyitója után Shihan Furkó Kálmán szólalt fel, gratulált az múlt heti Kijevi Európa bajnokságon kiváló eredményeket elérő versenyzőknek, majd ajándékot adott át a házigazdáknak.

 

 

 

 

 

Az egyesület nem csak szervezésből vizsgázott kitűnőre, versenyzőik is kitettek magukért, ezt a szerzett érmek is bizonyítják. A sportolóik az elvárásokat is magasan túlszárnyalva, négy arany, két ezüst és egy bronzérmet harcoltak ki a versenyen:

 

Papp Dóra (Gyermek I. női 30), Nyilas Viktor (Gy.II.ffi 48kg), Kántor László (Gy.II.ffi 60 kg), és Papp Zsanett (Serd.női 58kg) a 2008/2009 -es tanév Diákolimpiai bajnokai lettek. Somogyi Patrícia (Gy.I.női+36kg) és Agárdi Terézia Amanda (Gy.II.női 45kg) éppen csak lemaradtak a dobogó csúcsáról és a második helyen végeztek. Junior női 65kg-ban Egri Erzsébet a harmadik helyet szerezte meg. A Békés Megyei Önkormányzat által a verseny legharcosabb hazai versenyzőjének felajánlott kupát, Zsila Tamás kapta. 

 

 Forrás: Sárrét TV