Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Könyvtári Gyereknap

Könyvtári Gyereknap

Ez év május utolsó péntekén kisiskolások érkeztek a Nagy Miklós Városi Könyvtár olvasótermébe. Mint minden évben, most is megrendezték a gyermeknapot.

 

Volt mesehallgatás, lehetett rajzolni, festeni is.

Legnagyobb érdeklődés a Szerencsekerék Kvízjátékot övezte. Alig fértek el a gyermekek az asztal körül, annyian választották ezt a játékos kikapcsolódást, ami egyben tudást is igényelt a kicsiktől. Koczó Évától az intézményvezetőjétől megtudtuk: Ennek a játéknak az ötletgazdája Szabóné Farkas Irma gyermek könyvtáros. Most is az ö vezetésével zajlott ez a játék. A gondolkodásra, tudásra késztető játék lényege, hogy az óramutatóját meg kell pörgetni és ahol az megáll a megfelelő kérdéscsoportra helyesen kell válaszolni. Ha jó a válasz, akkor pontokat lehetett gyűjteni. A legtöbb pontot szerző gyermekek válogathattak az ajándékok közül, amit a Könyvtár ajánlott fel  a gyermekeknek. Könyvek, kisautók, és sok – sok ceruza toll közül vihettek haza a kicsik.

Játékközben volt mikor a mutató olyan ábrára fordult, ami egyből csoki jutalmat jelentett számukra. Ez a nap a könyvtárban reméljük, emlékezetes marad a gyermekek számára. Hogy nagyobb tudásra tegyenek szert, a könyvtár mindenki előtt nyitva áll, és nem csak ezen az egy napon keresik fel ezt az intézményt