Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Gyermek Halfogó Verseny

Gyermek Halfogó Verseny

A Vörös Meteor Horgász Egyesület Szeghalom vezetőségének szervezésében 2009. május 30-án a Kutas főcsatornán Gyermek Ügyességi Halfogó Versenyt rendeztek. Évtizedekre visszanyúlóan minden évben a Gyermeknap részeként szervezik meg.

A Halfogó Verseny feltétele, hogy egyesületi tag legyen és érvényes horgászengedéllyel rendelkezzen a fiatal horgász. Természetesen szülői felügyelet mellett lehetett részt venni. A kellemes idő sok fiatalt vonzott a csatorna mellé. Ezen a versenyen a kijelölt pályán 17 rajthelyet alakítottak ki, ahol fiúk, lányok egyaránt fogták a pecabot végét. Mindenki csak egy bottal, úszóval ellátva és egyetlen horoggal indulhatott a halvadászatra, amely pontosan 3 óra hosszat tartott. A dudaszó elhangzása után a versenyszervezők minden induló kishorgász zsákmányát megszámolták, majd elektromos mérleggel megmérték a kifogott hal súlyát. A mérlegelés után kiosztották a díjakat. Minden versenyző kisebb, horgászáshoz használható tárgyjutalomban - horog, úszó, - részesült. Az első öt versenyző oklevelet kapott, de ők komolyabb ajándékot – szák, orsó, horgászbot - vihettek haza.

A győztes Dézsi Bálint tanuló 1060 g súllyal és 14 db kishal fogásával megvédte tavalyi elsőségét, amiért egy márkás orsót kapott ajándékba.