Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Adómértékről is döntött a szeghalmi közgyűlés

Adómértékről is döntött a szeghalmi közgyűlés

A szeghalmi képviselő-testület többek között Árpád-házi királyokra emlékező fejfák állításáról, helyi adó bevezetéséről és a helyi népszavazás kezdeményezéséről is döntött.

Gila Károly kezdeményezése szerint  „Árpád-házi királyok ligete” létesülne a szelesi gyűjtőcsatorna környezetében: minden Árpád-házi király egy őshonos emlékfát kapna, a tövében pedig egy kis táblán állna rövid története. A testület elfogadta a kezdeményezést, így jövőre pályázatot adnak be. Továbbá áttekintették a háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót. Eszedrint a gazdálkodás stabil, adósságok és hitel nélküli, a bevételek 86 százaléka teljesült, ám a kiadások várhatóan megnövekednek szociális területen, és az egyes pályázatok kifizetése miatt.

 

Adómértékről is döntött a szeghalmi közgyűlés

2018. január 1-től a reklámhordozók, plakátok tulajdonosai kötelesek adót fizetni

 

Rendeletalkotásra is sor került, melynek értelmében helyi népszavazást a helyi választók 25 százaléka kezdeményezhet. Új helyi adó bevezetéséről is döntöttek, így 2018. január 1-től a reklámhordozók, plakátok tulajdonosai kötelesek adót fizetni. Az önkormányzat 8.000 Ft/m2-ben állapította meg a fizetendő adó éves mértékét. Zárt ülés keretében döntöttek arról, hogy a városba települő pszichológus részére bérlakást biztosítanak.

 

/T.D.