Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Új polgármestere lesz Orosházának

Új polgármestere lesz Orosházának
Dancsó József, Orosháza polgármesterének lemondása miatt 2014. február 1-től Zalai Mihály látja el a polgármesteri feladatokat.
A Magyar Államkincstár elnökévé nevezte ki a nemzetgazdasági miniszter Dancsó Józsefet, így a fideszes képviselő lemond polgármesteri tisztségéről és országgyűlési képviselői mandátumáról is. Az új megbízása ugyanis komoly szakmai feladat és nem összeegyeztethető a jelenlegi munkájával. Dancsó József végzettsége és szakmai múltja is a pénzügyi területhez kapcsolódik, ezért is kérte fel Varga Mihály az elnöki poszt betöltésére. Orosháza polgármesteri feladatait február elsejétől Zalai Mihály alpolgármester látja majd el.

Dancsó József lemond a polgármesteri tisztségéről
Február 1-től Dancsó József lesz a Magyar államkincstár elnöke

 

Az adósságkonszolidáció apropójából tartott sajtótájékoztatón Dancsó József hangsúlyozta, hogy Oroszházán sikeresen befejeződött a belváros rehabilitációja és folyamatban van a csatornázás és szennyvíztisztító telep építése is, melyek várhatóan tavaszra készülnek el. Kiemelte, hogy polgármesteri pályafutára visszaemlékezve büszke a 3.7 milliárd forintból kivitelezett a békési térség helyi gazdaságát élénkítő programokra. A kormány adósságkonszolidációjának köszönhetően utolsó lépcsőben az állam 1,1 milliárd forintnyi adósságot vállalt át Orosházától. Ezáltal javul a város pénzügyi likviditása és több forrás marad a fejlesztésekre és a munkahelyteremtésre is.

 

-BT-