Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Orosházán is változás várható a hulladékgazdálkodás terén

Orosházán is változás várható a hulladékgazdálkodás terén
A térségben négyszázezer embert érint az átalakuló szilárd hulladékgazdalkodási rendszer, amely 2014-től esedékes - írja a DAREH (Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás).

Több DAREH tag, így Orosháza is csatlakozott a Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft-hez, amely cég üzemelteti majd a Dél-Alföld hulladékgazdálkodási rendszerét. A rendszer központja Békéscsabán lesz. Ide szállítják a gyűjtőjárművek a hulladékot, és itt válogatják szét a hasznosítható, illetve nem hasznosítható anyagokat. Lerakókba csak az a rész kerül, amit már semmilyen módon nem tudunk újrahasznosítani. A PET palackok, az alumínium, illetve Tetra Pak dobozok azonban még hasznosak, vagy anyagukban, vagy energetikailag felhasználhatók.



Orosházán is változás várható a hulladékgazdálkodás terén


Orosháza képviselő-testületének legutóbbi ülésén is téma volt a hulladékgazdálkodás. Korszerű, a szelektív hulladékgyűjtésre is modern helyet biztosító hulladékudvar, valamint átrakó állomás létesül a közeljövőben Orosházán, az Ipari Parkban. Az ehhez szükséges önkormányzati területet használatba kapta meg a hulladékgazdálkodásért felelős társaság.



Forrás: oroshaza.hu

-kt-