Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Orosházán is hamarosan átállnak a digitális televízióra

Orosházán is hamarosan átállnak a digitális televízióra
A digitális átállás két ütemben, július 31-én és október 31-én történik meg Magyarországon. Békés megye elsők között áll át a digitális adások vételére, így Orosháza is.
Az analóg földfelszíni módon televíziót néző háztartások hagyományos tévékészülékeit alkalmassá kell tenni a digitális műsorszórás vételére azért, hogy a nézők az új digitális technológiával, jobb minőségben televíziózhassanak. A digitális földfelszíni műsorszórás zavartalan vételéhez Magyarországon jó állapotú tető- vagy szobaantenna, koaxiális levezető kábel, valamint hagyományos analóg vevőegységgel rendelkező tévékészülék esetén egy dekóder (jelátalakító) készülék, úgynevezett, set-top-box szükséges. Fontos tehát, hogy nem szükséges új tévékészüléket vásárolni, mivel a set-top-box segítségével a meglévő régebbi készülék is alkalmas a digitális jelek vételére. A legmodernebb tévéknél pedig külön set-top-boxra sincs szükség, mert azokba már beépítették a megfelelő digitális vevőegységet. Ha az ingyenesen fogható hét csatornánál is többet szeretne látni, akkor előfizethet valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.




Digitális Átállás 2013


A digitális átállást és a szerelést megelőző felmérés Békés megyében is lendületesen halad. Az NMHH munkatársai megyeszerte 25 ezerháztartásba látogatnak el - ebből 2500 Békéscsabán található, - hogy felmérjék a rászorulók igényeit, és segítséget nyújtsanak a digitális átállásban.


-tk-