Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Hamarosan kezdődhet az útfelújítás

Hamarosan kezdődhet az útfelújítás
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő száz százalékos támogatásával valósul meg a 47-es számú főút Orosháza és Békéscsaba közötti szakaszának felújítása.
Felújításra kerül a 47-es számú főút Orosháza és Békéscsaba közötti szakasza. A mintegy 35 kilométer hosszú útszakasz rekonstrukciója a kormány 15 milliárd 383 millió forintos európai uniós pályázati összegből valósul meg. Ez egy nagyon forgalmas útszakasz, amelynek felújítása kiemelkedő jelentőséggel bír a környéken élők számára. A Orosházát és Békéscsabát összekötő út több veszélyes kanyart is tartalmaz és már nagyon rászorul a felújításra. Az újonnan épülő út 12 méter széles és 11,5 tonna teherbírású lesz. Emellett korrigálásra kerülnek a veszélyes kanyarok és kerékpárút is épül.

Útfelújítások Békés megyében
Orosháza környékén több útfelújítás is folyamatban van

 

Az új útszakasz minden tekintetben elősegíti majd a két település közötti balesetmentes közlekedést. Békés megyében az elmúlt időszakban több útfelújítás is sikeresen megvalósult, amely óriási eredménynek számít, hiszen az elmúlt 50 évben nem volt ennyi útfelújítás mint az elmúlt években. Fontos felújítás volt az elmúlt években a Mezőkovácsháza-Orosháza és az Orosháza-Tótkomlós közötti útszakaszok rekonstrukciója is, melyek sikeresen megvalósultak. Jelenleg a dombegyházi határponttól Orosházáig tartó dinnyés út felújítása is folyamatban vagy és egyéb utak rekonstrukcióját is tervezik a közeljövőben.

 

-BT-