Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Hagyományos programok Orosházán augusztusban

Hagyományos programok Orosházán augusztusban

Több nagyszabású, sok éves hagyományokkal rendelkező rendezvény várja az érdeklődőket Orosházán 2013. augusztusában.

A X. Európai Kenyérünnep Rendezvénysorozatának keretén belül Augusztus 17-20 között számos programot rendeznek Orosházán. Szombaton Nemzetközi Népzene és Néptánc Találkozó lesz, vasárnap  Gyopárosfürdőn lesznek meglepetés programok, hétfőn Pékakadémia lesz, valamint Szent István napi ünnepség. Augusztus 20-án pedig a X. Európai Kenyérünnepet tartják meg Gyopárosfürdőn.


2013. 08 19 -én rendezik meg a VIII. Nemzetközi Gazdatalálkozó és Aratóünnepet, valamint  XLV. Nemzetközi Lóversenyt a Békés megyei városban. Az Orosházi Gazdakör és az Orosházi Lovas Egyesület szervezésében rendezik a programokat. A rendezvényt megnyitja Dr. Dancsó József országgy. képviselő, polgármester. Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, országgyűlési képviselő is ünnepi beszédet mond a rendezvényen.

4. Kamion- és Kötélhúzók éjszakája

4. Kamion- és Kötélhúzók éjszakája is lesz


4. Kamion- és Kötélhúzók éjszakája is lesz 2013.augusztus 19-én. Az Oros-haza Baráti Kör várja 8 fős orosházi csapatok jelentkezését a nagy küzdelemre. Tavaly hatalmas sikere volt a kamionhúzásnak, hangos volt a Kossuth utca a szurkolástól. Ebben is az orosházi tűzoltók csapata bizonyult a legjobbnak, hát itt a remek alkalom, hogy legyőzzétek őket. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Kiderül, hogy a haverjaiddal mennyi idő alatt húztok el egy több tonnás kamiont.


-kt-