Kőrösladány

Ebösszeírást tartanak Körösladányban

Ebösszeírást tartanak Körösladányban

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye- az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság, ezért érdemes minden körösladányinak bejelenteni kutyáját az önkormányzatnál!

2015. március 1-től április 30-ig terjedő időszakban Körösladány Város Önkormányzata közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot ún. „Ebösszeíró adatlap” kell kitölteni és azt (azokat) köteles az önkormányzathoz visszajuttatni.

 

Ebösszeírást tartanak Körösladányban

 

Ebösszeírást tartanak Körösladányban

 Szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, hogy Körösladány Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírás célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják - tájékoztatott Ilyés Lajos, a város jegyzője.
                                                     

 

-kt-