Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Vendégségben a természetben

Vendégségben a természetben

Az „Alapítvány a Kondorosi Általános Iskolásokért” iskolai alapítvány sikeres pályázati programja valósult meg 2017. május 02. és június 15-e között a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola alsó tagozatán.

Az „Alapítvány a Kondorosi Általános Iskolásokért” iskolai alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán a „Vendégségben a természetben” című projektje (pályázati azonosító száma:NEA-UN-17-SZ-1423) 2017 áprilisában 258. 060,- Ft támogatást nyert, melyhez 71.740,-Ft önerőt biztosított az alapítvány.


A program célja az volt, hogy tudatosítsuk a gyermekekben a tényt, miszerint: vendégek vagyunk a természetben. Nekünk, embereknek meg kell tanulnunk, hogy az állatokkal és a növényekkel egy életközösséget alkotunk, amelyben alkalmazkodnunk kell egymáshoz.

Erre a legalkalmasabb módszer a közvetlen megtapasztalás. Igyekeztünk a tanulókon keresztül a lehető legtöbb feladatba bevonni szüleiket is. Örömmel tapasztaltuk, hogy mind a diákok, mind a felnőttek aktívan és lelkesen vettek részt mindebben.


A május 2-től június 15-ig tartó programsorozaton iskolánk valamennyi alsó tagozatos tanulója talált érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot. A programok közül néhány (a teljesség igénye nélkül): filmvetítés, kézműves foglalkozás, érdekes előadások, ételbemutató, kisállat simogatás, kerékpártúrák, mikroszkópos vizsgálat, növényültetés…stb. A projekt ideje alatt tanulóink ún. Öko-tallérokat gyűjtögettek a különféle tevékenységeken való részvételük jutalmaként. Az a 32 kisdiák, aki a legtöbb tallérra tett szert, egy szarvasi jutalomkirándulással koronázhatta meg szorgalmát.


Környezetünk szépítésére a pályázat jóvoltából beszerzésre került 3 db új, virágládával ellátott pad is.

Skorka Erzsébet szervező


Támogatóink: