Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Tájékoztató a nyári gyermekétkeztetésről.

Tájékoztató a nyári gyermekétkeztetésről.

Településünk, Füzesgyarmat is támogatást kap a nyári gyermekétkeztetéshez. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorúak számának 50%-ra, 229 főre lehetett pályázni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Gyermekvédelmi és Gyámügyi főosztályához.

Mint minden évben, mi is pályáztunk, így 54 napra, 5. 441. 040 Ft támogatást tudtunk lehívni, mely,  mind a 229 fő kiskorú, szociálisan legrászorultabb gyermeknek és családjának nyújt jelentős segítséget a nyár folyamán.
Emellett igyekszünk a nyári gyermekétkeztetést egészséges és helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból biztosítani.

A pályázati kiírás egyéb kritériumokat, vállalásokat is kért a támogatás elnyerése érdekében, így a Füzesgyarmati Családsegítő Központ vállalta egy hetes gyermektábor szervezését, a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek számára.

Városunkban évek óta nagy hagyománya van a gyermekek táboroztatásának, ebben aktív szerepet vállalnak a különböző helyi civil szervezetek. A Református gyülekezet hittantáborral, a Margaréta Családos Egyesület családi táborral, a Kézműves Egyesület „Szöszmötölő”-vel, Az Idegennyelv Oktatásáért Alapítvány nyelvi táborral várja a gyermekeket. Lehetőség van még Lovas táborra, ahol kiemelnénk a Füzesgyarmati Lovas Barátok Egyesületét, akik minden évben külön figyelmet fordítanak arra, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek közül néhány, térítésmentesen vehesse igénybe a szolgáltatást.

Ezen felül még a táborozó gyermekeket meglepetés-finomságokkal szokta kényeztetni az Elszármazottak Baráti köre és a Füzesgyarmati Nők Egyesülete.

Városunk Önkormányzata értékeli a civil szervezetek munkáját, és anyagi támogatásán felül nagyrabecsülését és köszönetét fejezi ki azon közösségeknek, akik gyermekeink értékes nyári foglalkoztatásában részt vesznek.



Ibrányi Éva

alpolgármester




Forrás: fuzesgyarmat.hu

-tk-