Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Sikeresen zárult a Gazda- és Vállalkozónap

Sikeresen zárult a Gazda- és Vállalkozónap

A hetedik alkalommal megrendezett Gazda- és Vállalkozónap sikeresen zárult, miután a szakmai és a döntéshozatal részéről is szép számmal megjelentek.

A konferencia előtt üzemlátogatásra került sor, melyen az érdeklődők megismerkedhettek a minőségi raklapgyártással foglalkozó Golden Pallet Kft-vel. A konferenciát Bere Károly polgármester és dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal képviselője nyitotta meg. Dr. Rákossy Balázs, uniós források felhasználásáért felelős államtitkár előadásában arról beszélt, hogy a kormány "gazdasági fordulatot" és "béremelést" hozott, valamint kiemelten támogatja a vállalkozásokat. Elmondta, hogy Füzesgyarmat a TOP keretéből 820 millió forint, míg a GINOP keretéből 673 millió forint támogatást tudott elnyerni. Nagy Attila, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap főosztályvezetője az agrárvállalkozások számára nyújtott tájékoztatást, míg Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke pedig a TOP és INTERREG projektek végrehajtásának jelenlegi helyzetéről beszélt.

 

 

Sikeresen zárult a Gazda- és Vállalkozónap Füzesgyarmaton - forrás: hir6.hu

Bere Károly polgármester a város fejlesztési lehetőségeiről és várható beruházásairól tartott előadást 

 

Elhangzott, hogy a szeghalmi járás 5 milliárd forintban részesült a TOP keretéből, ebből pedig Füzesgyarmat 1,121 milliárd forintot használ fel. Jelenleg egy 300 millió forintos pályázat van még elbírálás alatt. Előadás hangzott még el a Margaréta Családos Egyesület és Füzesgyarmat Város Önkormányzatának együttműködéséről, melynek keretében a nők foglalkoztatását segítik elő. Előadást tartott egy sikeres női vállalkozó is, Szabó Lászlóné a SZEBENDUÓ Kft-t mutatta be, amely Füzesgyarmat legnagyobb kereskedelmi egysége. A város két legnagyobb foglalkoztatója, a MOL Nyrt. és a KUKA ROBOTICS Kft. képviselője is előadást tartott, melyből kiderült: mindkét cég hosszú távon tervez Füzesgyarmaton. Bere Károly polgármester tartotta a záró előadást, melyben a település fejlesztésének terveiről, a várható beruházásokról, és a leszakadó települések felzárkóztatásáról beszélt. A konferencia végén átadtk az Év Vállalkozója-díjakat.

 

/T.D.