Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Sikeres munkaerő piaci képzés

Sikeres munkaerő piaci képzés

A foglalkoztatási osztály támogatásával valósult meg a GINOP – 5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerő-piacra”, valamint a GINOP-5.2.1-14-2015-00001 „Ifjúsági Garancia” munkaerő piaci programok, melynek keretében 11 fő szerzett új szakképesítést.

A Szeghalmi Járási Hivatal tavaly keresett fel egy füzesgyarmati székhelyű munkáltatót, hogy tudnak-e asztalisopari munkát biztosítani helyi férfiaknak, amennyiben rendelkeznek ilyen szakképzettséggel. Ennek megfelelően kiírásra került a képzési felhívást, amit az Átképző Felnőttképző Bt. bonyolított le. A hallgatók összesen 246 óra alatt sajátították el a legfontosabb ismereteket 74 elméleti és 172 gyakorlati óraszámban.

 

Sikeres munkaerő piaci képzés Füzesgyarmaton - forrás: bekesijarasok.hu

A hallgatók január 18-án tettek sikeres záróvizsgát

 

A megszerzett képesítéssel a hallgatók képessé váltak többek között előszerelési műveleteket végezni, asztalosipari alapszerkezeteket szerelni, valamint különböző gépeket használni. A foglalkoztatási osztály 100 százalékban támogatta a képzési és vizsgadíj költségeit, emellett keresetpótló juttatást is biztosított a résztvevők számára. 

 

/T.D.