Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Pályázati támogatás a nőkért

Pályázati támogatás a nőkért

A Margaréta Családos Egyesület „Édesanyák, mint társadalmunk alappillérei - Nők munkaerőpiaci reintegrációja Füzesgyarmaton” című pályázaton kétszáz millió forintot nyert.

A Margaréta Családos Egyesület Füzesgyarmati Polgármesteri Hivatallal és a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel pályázatott közösen. A megvalósítandó helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse. Az iroda a tanácsadás mellett gyermekfelügyeletet is biztosít majd, célja, hogy javítsa a nők és a családok helyzetét, elősegítse a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködést  család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében.

 

Nő-Köz-Pont jön létre Füzesgyarmaton - forrás: füzesgyarmat.hu

A helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse

 

A helyi hálózat létrehozásakor nyilvántartják és közvetítik a nők és családok számára elérhető szolgáltatásokat. A cél, hogy a pályázat három éves időtartama során Füzesgyarmaton a környező településeken jelentősen tudják támogatni a nőket és a családokat, valamint javítsák a nők munkaerő-piaci helyzetét.

 

/T.D.