Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Meghívó és lakossági tájékoztató szennyvízberuházással kapcsolatban

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

 

Mint arról bizonyára Ön is tudomást szerzett településünkön szennyvízcsatorna beruházás előkészítése folyik, Uniós támogatott pályázat keretében 2,6 milliárd Ft-os építés megvalósításához támogatást nyerhet Füzesgyarmat Városa, amennyiben az Önkormányzat biztosítja a támogatáson felüli saját erőt. A saját forrás előteremtésének lehetőségét Víziközmű Társulat megalakítása biztosítja, így ahhoz hogy rendelkezésre álljanak a szükséges források, elkerülhetetlen a lakosság anyagi szerepvállalása.

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és a Víziközmű Társulat Szervező Bizottsága ezúton meghívja Önt a

2009. 02. 24.-én 1700 órától tartandó lakossági fórumra,

melynek helye: Füzesgyarmat, Művelődési Ház

 

ahol részletes tájékoztatást kapnak az érdekeltek a szennyvízcsatorna hálózat megépítésével kapcsolatos pénzügyi konstrukcióról, illetve a víziközmű társulat megszervezéséről.

 

            Annak érdekében, hogy a lakossági hozzájárulás mértékét csökkentsük, kihasználunk egy államilag támogatott megtakarítási lehetőséget, a lakás-takarékpénztári (Ltp) szerződést. Ez egy olyan önkéntes „betétszámla" megnyitását jelenti, amelyben a befizetett összegre 30 %-os állami támogatás, valamint kb. 3 %-os kamat jár. Ez a támogatási forma nagyban csökkenti a lakos tényleges befizetését, egyúttal

lehetőség van a lakossági hozzájárulás részletekben történő megfizetésére, anélkül, hogy a lakosnak hitelt kellene felvennie bármely banktól.

 

A szerződések megkötésével megbízott Kövite-Plusz Kft. munkatársai a szükséges papírmunka elvégzése végett, valamint a szerződéses ajánlat megkötésére

2009. február hó 28.-án szombaton 800 és 1800 óra között a Művelődési Ház termében várják Önt, mint az ingatlan tulajdonosát.

 

Kérem, hogy FELTÉTLENÜL hozza magával személyigazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját.

Amennyiben a fenti időpontban Ön akadályoztatva van, úgy 2009. március 01.-jén vasárnap 800 és 1800 óra között a fenti helyen a szükséges nyomtatványok kitölthetők, aláírhatók.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a Társulat törvényes megalakítása a településen elengedhetetlen ahhoz, hogy a szennyvízcsatorna hálózat megépülhessen, hiszen saját forrás hiányában a település nem jut hozzá az Uniós támogatáshoz, és ebben az esetben ez a nagyon fontos beruházás nem valósítható meg. Kérjük Önt is, hogy ezzel az összeggel járuljon hozzá a környezet védelméhez, a település fejlődéséhez.

 

Füzesgyarmat madártávlatból

 

Forrás: STV
Feltöltő: Csordás Ferenc