Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Füzesgyarmat ismét a Nemzeti Vágtán!

Füzesgyarmat ismét a Nemzeti Vágtán!

Füzesgyarmat ezévben is részt vehet a Budapest Hősök Terén 2009.május 30. - 2009. junius 1-ig lebonyolítandó, egész országot megmozgató Nemzeti Vágta rendezvényen. A kivételes lehetőséget az elmúlt évben a füzesgyarmati lakosság összefogásának köszönhetik, mert az indulás jogát, az interneten meghirdetett szimpátiaszavazáson nyerték el. A voksolásra most nincs lehetőség , de a Képviselőtestület előrelátó döntése alapján, mely szerint az Önkormányzat 2009. évi költségvetésében elkülönítette a nevezés és a részvétel díját.


A versenyen Mészáros Imola Magiszák nevű lovával vesz részt. 2009. május 17-én tartandó ünnepélyes sorsoláson dől el, hogy mely települések kerülnek egy előfutamba és kivel küzd meg Imola a döntőbe jutásért és dicsőségért.
Füzesgyarmat ezt a nagyszerű lehetőséget, a város széles körben történő bemutatására használja fel, Várkonyi Imre polgármester úr vezetésével. A Vágta korzón Füzesgyarmat az egyik leglátványosabb bemutatóanyaggal fog megjelenni, a Galambos Sándor hintókészítő műhelyében készült kocsikkal, a Füzesgyarmati Népi Kismesterségek és Kézműves Egyesület valamint a Foltvarró Csoport bemutatójával. A látogatók információs anyagot, prospektusokat, település kártyát kapnak, hogy a várost egyre szélesebb körben ismerjék meg. A tavalyi Versenyző, akiért tavaly egy város szorított, kiváló eredményt ért el, futamában második lett. Időeredménye alapján jó pár futam elsőt megelőzött, de a lebonyolítás szabályai nem engedték, hogy a középdöntőbe jusson.