Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Megyejárás Gádoroson

Megyejárás Gádoroson

Az otthonunk Békés megye elnevezésű rendezvénysorozat 21. állomása Gádorosra érkezett a hétvégén. A programok célja, hogy a lakosok megismerhessék a Békés Megyei Önkormányzat szerepét, működését és a megye intézményeit.

A Megyejárás című rendezvénysorozat alkalmával többek között megismerkedhettek a megye szerepével, intézményeivel és nem utolsó sorban a megyei is megismerhette azokat a problémákat melyekkel a község nap, mint nap küzd. A segítségre, pedig mint minden településen itt is nagy szükség van. A Gádoros nagyon lemaradott és kevés földterülettel rendelkező község. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a mai mezőgazdaság rossz helyzetben van, mely szintén megnehezíti a lakosság életét. A község fejlesztése érdekében számos elképzelése van a polgármesternek, aki bízik a megye támogatásában. Egy nagy elképzelésük már valóra vált, hiszen több, mint 50 millió forintot nyertek szennyvíz-beruházási programra.

  

 

A rendezvény szokásaihoz híven a 6X6 méteres vándortérképen Farkas Zoltán és gádoros polgármestere is megörökítette kézjegyét. A rendezvény alkalmával többek között az Otthonunk Békés Megye megyetörténeti kiállítás is megnyitásra került, valamint délután soron kívüli testületi ülésen is részt vehettek az érdeklődők. A testületi ülés mellett azonban a szokásokhoz híven a lakosok szórakoztatására is gondoltak, akik tartalmas programokon vehettek részt a délután folyamán. A megyejárás következő állomása a megyeszékhelyen, azaz Békéscsabán lesz ahol szintén tartalmas programokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyejárás Gádoroson