Békés város

Békés Város - Hírek

Sportosztályok indulnak Békésen

Sportosztályok indulnak Békésen
Izsó Gábor polgármester nagy örömére szolgál, hogy Békésen sportosztályok indulnak

Sportosztályok indulnak Békésen

Sportosztályok indulnak Békésen

 

Nagy érdeklődés övezte Békésen a város elsős sportiskolai osztályainak válogatását, kiválasztását. A Békési Kistérségi Általános Iskola a 2010/2011-es tanévtől hirdette meg első és ötödik osztályokban a sportiskolai képzést, melynek első válogatását is megtartották a közelmúltban a Dr. Hepp Ferenc Tagiskolában.

Békésen már eddig is sok rendezvényen, programon népszerűsítették a tömegsport egészségmegőrző erejét és a versenysport utánpótlásképzésének szükségességét, most újabb lépést tett a békési önkormányzat a gyermekek egészségének megőrzése érdekében. Mint azt Izsó Gábor polgármester elmondta nem cél, hogy mindenkiből élsportoló legyen csupán lehetőséget kapnak a gyermekek. Akik ezt a képzési formát választják, azok a magas szintű oktatás mellett egy egészséges életmódot is választanak gyermeküknek, mely egész életükben végigkíséri őket.

A sportágak között több csapat- és egyéni sportág, így többek között kézilabda, kosárlabda, kajak-kenu, labdarúgás, ökölvívás és atlétika is választható lesz. A sportosztályt választó gyerekek egyazon osztályba kerülnek, csupán a testnevelés óráik lesznek sportágak speciális igényei szerint kialakítva, a NUPI tanterve alapján. Az iskola a képzés keretében szorosan együttműködik az elismert békési sportszervezetek szakembereivel, így a szükséges sportoktatás és a tanulás harmonikusan kiegészíti egymást

 

Azok, akik nem vettek részt az első válogatáson, még nem maradtak le semmiről, hiszen 2010. február 25-én tartják a szakemberek az első osztályba jelentkezők sport alkalmassági felmérőjét a Dr. Hepp Ferenc Tagintézményben, így aki még nem döntött gyermeke beíratásáról, az ezen a napon pótolhat. Azokat a gyerekeket is várják erre az alkalomra, akik lemaradtak az ötödik osztályosok felméréséről. A felmérésre a kislányokat reggel 8.30-ra, a kisfiúkat 10.00 órára kell hozniuk a szüleiknek. 

A tervezett maximum 25 fős sportiskolai osztályok a Dr. Hepp Ferenc Tagintézmény József Attila utcai intézményében illetve a Kossuth u. 4. szám alatti volt bíróság épületében fognak működni.

Érdeklődni Kálmán Tibor városi sportreferensnél lehet a 06-20-805-7251 telefonszámon.

Forrás: Békés Város Polgármesteri Hivatala