Békés város

Békés Város - Hírek

"Megtett lépés" - komplex képzés a fenntartható fejlődésért

A békési Mentálhigiénés Egyesület pályázati programjában lehetőség nyílik 20 fő, józan szenvedélybeteg számára munkaerőpiaci felkészítő tréningen, és bio növénytermesztés képzésben való részvételre. A program teljes időtartama: 155 óra

A békési Mentálhigiénés Egyesület következő programja

KAB-RE-09-C-0001-„Megtett lépés"- komplex képzés a fenntartható fejlődésért

 

A békési Mentálhigiénés Egyesület pályázati programjában lehetőség nyílik 20 fő, józan szenvedélybeteg számára munkaerőpiaci felkészítő tréningen, és bio növénytermesztés képzésben való részvételre. A program teljes időtartama: 155 óra

 

A munkaerőpiaci felkészítő tréning célja:

Fejlődés az egészségesebb, tudatosabb, felelősségteljesebb, aktívabb életvitelhez, a reális jövőkép kialakításához szükséges képességek, készségek a résztvevőknél. Terveikben szerepeljen a képzés, a józan emberi kapcsolatok kialakítása, fenntartása.

Tapasztaljuk, hogy a józan szenvedélybetegek igen jelentős hányada komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy teljes, egészséges életet éljen, melynek fontos része az önképzés, munkavállalás. Ugyanakkor képzés és munka-motivációjuk ambivalens. Életvezetésük során folyamatos mentorálást, komplex fejlesztést, speciális bánásmódot és felkészítést igényelnek, hogy a szerhasználat miatt abbahagyott tanulmányaikat újra folytatni tudják, új tanulmányokat kezdjenek; képesek legyenek önállóan, hatékonyan állást keresni, a szociális környezetbe beilleszkedni, a megszerzett munkahelyet megtartani. Képesek legyenek önfenntartásra és fenntartható fejlődésre való törekvésre, motivációjuk fenntartására.

 

 

Bio növénytermesztés képzés célja:

A szakmai képzés által képessé váljanak a saját életükre vetített fenntartható fejlődés elérésére, az alternatív kiskerti gazdálkodási módszereinek elsajátítására, a természet által nyújtotta lehetőségek-gyógynövények, fűszernövények ismerete, komposztálható anyagok- felhasználására, újrahasznosítására.

A természet és a társadalom összhangba kerülésének lehetőségeivel megismerje és használni tudja az önfenntartáshoz szükséges ismereteket.

A saját kiskerti növénytermesztés, a gyógynövények, fűszernövények ismerete, gyűjtése és felhasználása hozzájárulhat a háztartási költségek csökkentéséhez, az egészséges életmód kialakításához, valamint a képzés hozzájárul a szenvedélybetegség csökkenéséhez, esetleges elhagyásához, átterelés egy hasznos tevékenységbe (terápia jellegű hasznos tevékenység). A program által motiválttá válik az újrahasznosítás környezeti szükségességére, a komposztálás lényegének gyakorlati alkalmazására, hozzájárulva ezzel a környezet egyensúlyához. Megismeri és alkalmazni tudja a különböző növényekből előállított növényvédő szereket, mely nem csak a költségtakarékosságot és az egészségfejlesztést segíti, de megakadályozza a környezetszennyezést is. Bizonyos szinten képessé válik a természet- és egészségvédelemre az egyéni felelősség vállalásra a fenntartható fejlődés elérése érdekében.

 

Támogató: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit KFT.

 

Forrás: Mentálhigiénés Egyesület

 

 

Szűcs Judit egyesületi elnök
5630 Békés, Borosgyán u. 1/1.
Fax: 06/66/547-303
Mobil: 06-30-436-74-56
E-mail: menta@internet-x.hu
Web: www.bekesmenta.hu