Békés város

Békés Város - Hírek

Jól halad az M44-es építése

Jól halad az M44-es építése

Dankó Béla, a országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint a tervek szerint halad az M44-es gyorsforgalmi út építése Kondoros és Tiszakürt között.

Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti középső szakaszát várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át. Dankó Béla elmondta: a Békés megye fejlődése szempontjából stratégiai jelentőségű útszakasz építése során a nyár végére befejeződnek a nagy földmunkálatok, megszűnik a hatalmas teherforgalom, így lényegesen biztonságosabb lesz közlekedni a 44-es főúton.

 

A tervek szerint halad az M44-es gyorsforgalmi út építése

Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti középső szakaszát várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át

 

Tájékoztatása szerint jól haladnak az építők a Hármas-Körösre tervezett híd beruházásával is. Folyik a fémszerkezetek hegesztése, és várhatóan a nyár végén a hídpályát is beépítik, ezt egy szerkezetben készíti el a kivitelező, és úgy csúsztatja a folyó fölé. Rövidesen megkezdődnek a Tiszakürt és Lakitelek közötti pálya kivitelezési munkálatai is. A 9,9 kilométer hosszúságú út nettó 50 milliárd forintba kerül, de ez tartalmazza a Tiszán építendő kétszer két sávos híd megépítésének a költségét is.

 

MTI/T.D.