Békés megye vezető hírek

Új külsővel hódít - átadták a gyulai Szent Miklós parkot

Új külsővel hódít - átadták a gyulai Szent Miklós parkot

Átadásra került a közelmúltban 254 millió forintból felújított Szent Miklós park a Békés megyei városban. Az átadás ünnepi programok keretében zajlott.

Több mint 250 millió forintból újult meg a Szent Miklós park Gyulán, melyet szeptember 2-án délután adtak át ünnepélyes keretek között. A felújítást – mint azt a városatya, dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta – abból a pénzből finanszírozták, amelyet az Almásy-kastély oldalszárnyának átalakítását célzó, gyógyhely-turisztikai fejlesztésre kaptak pályázat útján – írta meg a beol.hu.

Megújult a Szent Miklós park Gyulán

Megújult a Szent Miklós park Gyulán

A kiírásra 23 önkormányzat adta be pályázatát, közülük 5 kapott támogatást, így Gyula városa is – ezzel ismét elismerést kapott a helyi turizmus. Tény, hogy Gyula vezető pozícióját a Dél-Alföldön csak erősíti, hogy 2010 óta duplájára nőtt a vendégéjszakák száma – tudatta a beol.hu.

A Szent Miklós park felújítására már nagy igény volt, új sétányok épültek a beruházás folyamán, a meglevőt új, minőségi anyagból készült burkolattal egészítették ki. Így máris nagyobb, használhatóbb terek lettek kialakítva, a Gyulához kötődő emberek szobrainak is – adta hírül a beol.hu.

Kihelyeztek új utcabútorokat, hulladékgyűjtő edényeket, várakozó- és információs teret, díszkivilágítás és automata öntözőrendszer készült. Megújult a park növényzete is, új fákat ültettek, a betegeket eltávolították, a növényállományt többszintessé tették – írta meg a beol.hu.

A gyulai önkormányzat 39,4 millió forintot adott a projektbe önerőből, míg az ország kormánya 214,5 millióval járult hozzá a park megújításához.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.