Békés megye vezető hírek

Új helyre kerül a Napsugár Bábszínház Békéscsabán

Új helyre kerül a Napsugár Bábszínház Békéscsabán

Megváltozik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház helye – az új otthonként szolgáló épület átalakítása már zajlik, melyet a Modern Városok Program segítségével finanszíroznak.

Új helyre költözik a Napsugár Bábszínház Békéscsabán. A teátrum teljesen új épületet kap a Gyulai úton, a Gőzmalom tér környékén, de ennek részeként felújítják az Ursziny-Beliczey kúriát és környezetét is. Az építkezés és a környék megszépítése a Modern Városok Program projektje – adta hírül a behir.hu.

A beruházás várhatóan 2022 nyarára készülhet el. Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója elmondta, szűkössé vált a jelenlegi helyük, ezért már alig várják, hogy új épületben tevékenykedhessenek tovább, ahol egyébként saját igényeik szerint alakíthatják ki a játszóhelyet.

Egyelőre a terület rendezése folyik a projekt keretében

Egyelőre a terület rendezése folyik a projekt keretében

Terveik szerint az óvodások és általános iskolások mellett középiskolásoknak és felnőtteknek is tarthatnak majd itt előadást – tudatta a behir.hu.

Az építkezés egyébként már több mint 2 hónapja zajlik – a területrendezéssel és az alapozási munkákkal foglalkoznak a szakemberek.

Mivel a projekt keretében az Ursziny-Beliczey kúria műemlék épülete is teljesen megújul, a régi és az új összekötésével vadonatúj kulturális, művészeti és szórakoztató intézmény jön majd létre, s átalakítják a zöld területet is – írta meg a behir.hu.

Fotó: Békés Megye Hírei híradó

B.A.