Békés megye vezető hírek

Tótkomlós: felújított Rózsa Fürdő és új kerékpárút is várja majd a lakókat

Tótkomlós: felújított Rózsa Fürdő és új kerékpárút is várja majd a lakókat

Előnyös változásokkal indul a nyár a Békés megyei településen. Megújult a Rózsa Fürdő, de az új kerékpárút kialakítása is nagy erőkkel zajlik Tótkomlóson.

Több változásnak is örülhetnek a tótkomlósiak idén nyár elején. A közelmúltban nem egy kerékpárút újult meg, jelenleg pedig a település észak-déli irányú bicikliútjának kialakításán dolgoznak a szakemberek. A Rózsa-fürdőben főként technikai és higiéniai jellegű felújítások történtek. Május 14-én várhatóan nyithat is a létesítmény – tudatta a behir.hu.

A bezárások idején is dolgoztak a fürdő munkatársai. Nyíregyházki Roland, a Komlós Településszolgáltatási Kft. Marketing- és PR-ügyintézője elmondta, hogy nemsokára készen lesz a kültéri gyermekmedence is, a belső részeken pedig helyrehozták a repedt burkolatokat. Azokat a területeket és szolgáltatásokat, amelyekre télen nem volt szükség, fokozottan vonják be ismét a használatba.

Új kerékpárút is várja majd a tótkomlósiakat

Új kerékpárút is várja majd a tótkomlósiakat

Vendégeket azonban csak akkor fogadhatnak, ha megkapják a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása és felhívása alapján előírt laboratóriumi vizsgálatok eredményét. A vízminta-vételre május 3-án került sor – írta meg a behir.hu.

A Rózsa-fürdőbe a szabályok szerint csak azok a 18 év felettiek léphetnek be, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Az üzemeltető ellenőrzi ezeket. A 18 év alattiak, akiknek nincs igazolványa, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett mehetnek be a fürdőbe. A maszk viselése nem kötelező, de ajánlott.

Zsura Zoltán, Tótkomlós polgármestere Tótkomlós arculatának frissítését, szépítését emelte ki. Inkubátorházzá alakítják át a Komló Szállót, amelynek teljes belső és külső felújítását is elvégzik. Most folyik az új kerékpárút kialakítása, az Árpád-kori kápolna pedig már látogatható – adta hírül a behir.hu.

Fotó: behir.hu

B.A.