Békés megye vezető hírek

Több idő jut a fúrt kutak engedélyezésére

Több idő jut a fúrt kutak engedélyezésére

Halasztotta a határidőt az országgyűlés a fúrt kutak engedélyezésével kapcsolatban. Dankó Béla országgyűlési képviselő beszélt az aktuális szabályozásokról.

Későbbi határidőt szabott az Országgyűlés a fúrt kutak engedélyezésére. Dankó Béla, Békés megye országgyűlési képviselője elmondta, számos kérdés érkezik hozzá az emberektől, akik többsége a fúrt kutakat érintő szabályozásokról szeretne tudni – írta meg a beol.hu.

Mint mondta, Békés megyében kiemelt fontosságú a téma, hiszen igen sokan művelnek kiskertet és van is fúrt kút számos háznál.


Az Országgyűlés május 19-én határozott a kérdésben. A vízgazdálkodási bírság megfizetése nem érvényes azokra a létesítőkre és üzemeltetőkre, akik engedély nélkül vagy attól eltérően hoztak létre vagy működtetnek felszín alatti víz-kivételt biztosító vízilétesítményt, amennyiben kérelmezik a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást. Ennek határideje 2023. december 31. Vagyis, három évvel tolódik a határidő, amelyet eredetileg 2020 végéig szólt – tudatta a beol.hu.

Békés megyében jelentős mértékben foglalkoztatja az embereket a fúrt kutak kérdése, s a legtöbben azt szeretnék tudni, mennyiben változik az eredeti határidő a koronavírus-járvány miatt.

A képviselők azonban elfogadták a törvényjavaslatot, amely a módosítást is magába foglalta – adta hírül a beol.hu.

B.A.