Békés megye vezető hírek

Térségi piac és parkolóház – Így halad a megújulás Békéscsabán

Térségi piac és parkolóház – Így halad a megújulás Békéscsabán

Teljesen megújul a békéscsabai piac – kezdetét vette a vásártér fejlesztése, melyet 8,2 milliárd forintból valósítanak meg.

Teljesen átalakul majd a piac Békéscsabán, ezért a környék lakói állandó munkára és forgalomkorlátozásokra is számíthatnak majd. A 8,2 milliárd forintos fejlesztés első lépésében parkolóházat építenek a gazdabolt melletti részen.

Várhatóan 2022 januárjában készül el a parkolóház, valamint az új nagybani piac. A beruházás teljes befejezésére 2023 elején lehet számítani – írta meg a behir.hu.


Látványterv: ilyen lesz az új piac Békéscsabán

Látványterv: ilyen lesz az új piac Békéscsabán

A piac környékén már évek óta komoly gondot jelent a parkolás, ezért a társégi vásártér kialakítását célzó projekt első szakaszában ennek megoldására kerül sor. Január óta folyik a munka, a parkoló térburkolatait már felszedték, a műszaki létesítményeket elbontották – mondta el dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az új parkolóház három szinten 292 autónak ad majd helyet, 4700 négyzetméteren, felvonóval, a tetején napelemekkel.

Az első ütemben valósul meg a nagybani piac a Kétegyházi úton, majd a másodikban a teljesen új, 6100 négyzetméteres vásárcsarnok a jelenlegi nagybani helyén. Másik pavilonsort készítenek, közel 250 négyzetméteren – tudatta a behir.hu.

Fotó: behir.hu

B.A.