Békés megye vezető hírek

Szabálytalankodó miatt szakadt be egy akna Békéscsabán

Szabálytalankodó miatt szakadt be egy akna Békéscsabán

Akna szakadt be a békéscsabai Penza-lakótelepen. A balesetet egy kukásautó okozta, aki megpróbált kikerülni egy szabálytalanul leparkolt kocsit. A probléma javítását megkezdték, a helyszín ugyanis így veszélyessé vált.

Szabálytalanul megállt személyautót igyekezett kikerülni az a kukásautó, amely beszakított egy aknát a Penza-lakótelepen Békéscsabán. A dolgát végző járműnek nem volt más választása, mint felhajtani az út szélére, ahol azonban ráment az akna fedelére.

Már elkezdték a szakemberek az akna javítását

Már elkezdték a szakemberek az akna javítását

A területet hamar körbekerítették, hogy ne legyen belőle gond, sürgető volt azonban a tartós megoldás is, mivel a környéken sok a kisgyermek, óvoda és játszótér is van a közelben – adta hírül a beol.hu.

A korábban ágakkal elkerített, beszakadt akna munkálatait megkezdték a Penza-lakótelep 17-es számú háza előtt. A csapadékhálózat üzemeltetője feltárta az aknát és annak javítása kezdetét vette. Kiderült az is, hogy utólag – szabálytalanul – hírközlési kábelt is befűztek, ezért a város megkeresi a vezeték tulajdonosát, az akna teljes helyreállítása csak ennek kiváltását követően lehetséges – tudatta a beol.hu.

Fotó: L.B. – beol.hu

B.A.