Békés megye vezető hírek

Robbanás rázta meg a nagyszénási fürdőt

Robbanás rázta meg a nagyszénási fürdőt

Robbanás történt október elején a Békés megyei település fürdőjében. Egy, személyzethez tartozó ember megsérült, de az épületet nem érte kár.

Robbanás rázta meg október 8-án este a nagyszénási Parkfürdőt. Hamar kiderült, hogy a fürdő kiszolgáló gépházában történt a detonáció.

Bár az épület szerkezetében nem esett kár, egy ott dolgozó embert első és másodfokú égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani – tudatta a beol.hu a katasztrófavédelem információi alapján.

Robbanás történt a nagyszénási fürdő gépházában

Robbanás történt a nagyszénási fürdő gépházában

A balesethez az orosházi hivatásos tűzoltóság egysége, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi mobil labor vonult ki. Leválasztották a közművekről az épületet, majd elvégezték a helyiségben tárolt vegyi anyagok beazonosítását és a gázkoncentráció mérését.

Szerencsére, a felderítés során nem mutattak ki semmilyen veszélyes anyagot. A baleset sérüljét mentők vitték kórházba.  Üzemzavar és tűzkár nem keletkezett, de a baleset körülményeit még vizsgálják – tudatta a beol.hu a katasztrófavédelem információi alapján.

B.A.