Békés megye vezető hírek

Otthoni munka a jellemző a Békés megyei hivatalokban is

Otthoni munka a jellemző a Békés megyei hivatalokban is

A koronavírus miatti helyet és a korlátozások miatt otthonról dolgoznak Békés megyében a legtöbb települési önkormányzat munkatársai.

Szünetel vagy csupán korlátozottan működik a személyes ügyfélfogadás számos Békés megyei településen a koronavírussal összefüggő korlátozások miatt.

Ez a helyzet Gyulán dr. Görgényi Ernő polgármester tájékoztatása szerint. Nekik az a céljuk, hogy ez irodában lehetőség szerint csak 1-1 munkatárs legyen bent.

Az ügyintézés elektronikusan és telefonon lehetséges, a személyes ügyfélfogadásra akkor van mód, ha rendkívül indokolt az eset, vagy az ügyintézővel előzetesen egyeztetettek. Ilyen jellegűek a települési támogatások, gyámhatósági ügyek, házassági bejelentkezés, házasságkötés, apai elismerő nyilatkozat tétele, haláleset anyakönyvezése, hazai anyakönyvezés – írta meg a beol.hu.


Békés megye számos hivatalában is otthonról dolgoznak a munkatársak

Békés megye számos hivatalában is otthonról dolgoznak a munkatársak

Békésen szintén home office-ban dolgozik a polgármesteri hivatal dolgozóinak több mint fele, szintén 1 ember lehet maximum az irodában Kálmán Tibor polgármester szerint. Ha valami miatt be kell menniük, az legyen a lehető legrövidebb idő.

Orosházán irányított ügyfélfogadást tartanak a polgármesteri hivatalban, a helyszíni szemléket felfüggesztik, de kérelmeket le lehet adni személyesen egy gyűjtőládában, melyet a portaszolgálatnál helyeztek el. Ügyintézőkkel előzetesen lehet telefonon időpontot egyeztetni – tudatta a beol.hu.

Magyarbánhegyessel kapcsolatban dr. Zelenyánszki Miklós jegyző arról beszélt, hogy a polgármesteri hivatal minden nap 12 óráig nyitva tart, kedden és csütörtökön 8 és 10 óra között van mód személyes ügyintézésre. Postaládát itt is igénybe lehet venni, valamint az elektronikus ügyintézést.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, illetve minden műszaki irodában szünetel jelenleg a személyes ügyfélkiszolgálás. Írásban, telefonon vagy a honlapjukon elérhető ügyintézési lehetőségek valamelyikén van lehetőség arra, hogy az ügyfelek felvegyék a céggel a kapcsolatot - adta hírül a beol.hu.

B.A.