Békés megye vezető hírek

Nagyobb biztonság a bicikliseknek Kondoroson

Nagyobb biztonság a bicikliseknek Kondoroson

Biztonságosabbá teszik a kerékpárosok közlekedését a Békés megyei településen. A célra Kondoros 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Komoly összegből teszik biztonságosabbá a kondorosi biciklisek közlekedését. Az önkormányzat 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el erre a célra a Terület- és Településfejlesztési Program keretében – adta hírül a behir.hu.

Kondoros Békésszentandrás és Kardos településekkel együtt nyújtott be pályázatot a programon belül, mivel gondjukat közös problémának ítélték – mondta el Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere.


Összefogott három település Békésben - Készül az új bicikliút

Összefogott három település Békésben - Készül az új bicikliút

A szarvasi kistérség települései ezért együttesen valósítják meg a kerékpárutak minőségjavítását. Békésszentandrástól Gyuláig is el lehet biciklizni, ám a kerékpáros utak állapota lényegesen romlott az utóbbi években – írta meg a behir.hu.

Az 500 millió forintos támogatás segítségével Békésszentandráson új bicikliút készül, s felújítják a meglevő hálózatot. Kardoson a meglevő, 44-es főút mellettit újítják fel, Kondoroson szintén a 44-es mentén, a külterületi szakaszon újítják fel a kerékpárutat Kardosig. A Szénási úton ugyancsak építenek bicikliutat, s kerékpársávot is kialakítanak.

A területet Kondoroson 2021 márciusában adták át a kivitelezőnek. A fejlesztés a nagy forgalmú úton jóval biztonságosabbá teszi a közlekedést – tudatta a behir.hu.

Fotó: Békés Megye Hírei híradó

B.A.