Békés megye vezető hírek

Megújult a békéscsabai piac

Megújult a békéscsabai piac

A vásárcsarnok mellett levő régi, kőpadokkal teli részt szépítették meg a békési megyeszékhelyen. Mivel a munkálatok készek és az engedélyek is megvannak, rövidesen birtokba is vehető a piac.

Megújult a békéscsabai piac területén a vásárcsarnok melletti kőpados rész. Dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kivitelező elkészült a munkálatokkal és az engedélyeket is kiadták már az üzemeltetéshez. Így nagyon rövid időn belül  birtokba vehetik az emberek a megszépült piacrészt.

A területre teljesen új burkolat került és fedelet is kapott, így a vevők és az árusok egyaránt védve lesznek az esőtől és az erős naptól. Elkészültek a redőnyös, zárható faszerkezetes pavilonok is – írta meg a beol.hu.

A békéscsabai vásárcsarnokot 2018-ban modernizálták, összesen nettó 663 millió forintból. Az illetékes hatóságoktól már megjöttek az engedélyek,melyek nemsokára jogerőre is emelkednek.

Az árusokkal azonban új szerződéseket kötnek majd, mert nem mindenki kerül ugyanarra a helyre, ahol korábban árult – a bérleti díjak várhatóan a korábbiakkal összhangban lesznek – tudatta a beol.hu.

Fotó: SZ.V.

B.A.