Békés megye vezető hírek

Megújul a megyei könyvtár Békéscsabán

Megújul a megyei könyvtár Békéscsabán

A Munkácsy-negyed kialakításával együtt a megyei könyvtár is megújul Békéscsabán. A beruházás csaknem félmilliárd forintba kerül majd.

Hamarosan felújítják a békéscsabai megyei könyvtár 35 esztendős épületét. A megújulás a Munkácsy-negyed kialakítását célzó beruházás része, melynek munkálatai már folynak – írta meg a beol.hu.

A megyei könyvtárt vezető Rakonczás Szilvia elmondta: a könyvtár környezetét is modernizálják, új parkolók készülnek a Derkovits soron és a sorompós területen, illetve járdát raknak le a szlovák panzióig.

Sétány kialakítását tervezik a Csabagyöngye Kulturális Központ felől, ahol a Békéscsabához köthető emberek emlékköveit is elhelyezik majd – tudatta a beol.hu.

A békéscsabai könyvtár is megújul

A békéscsabai könyvtár is megújul

 

A zöld felületek rendezése során fákat ültetnek a Kiss Ernő utcai bejárathoz. Mivel a könyvtár régi épületrésze a mai előírásoknak nem felel meg, modern, akadálymentes készül helyette.

A bibliotéka udvarát is megszépítik, új utcabútorokkal, így itt akár rendezvényeket is lehet majd tartani – írta meg a beol.hu.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében csaknem félmilliárd forintból korszerűsítik az épületet és környezetét, de jellegét nem változtatják meg.

Dr. Sódar Anita, a Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a könyvtár homlokzatára 1900 négyzetméteren szigetelést is felraknak. A magastetős rész zárófödémét szintén helyrehozzák, 340 négyzetméteren. Az újítás során 120 külső nyílászáró, ajtó és ablak cseréje valósul meg, emellett modernizálják a fűtési rendszert és napelemeket is felszerelnek – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.