Békés megye vezető hírek

Lezárva tartják a Gőzmalom teret – amíg tart a veszély

Lezárva tartják a Gőzmalom teret – amíg tart a veszély

A forgalom előtt lezárva marad a békéscsabai Gőzmalom tér – így döntött a megyei kormányhivatal, miután az István malom május 21-én leégett.

Másfél hónapja tart a forgalomkorlátozás Békéscsabán a Gőzmalom téren – az István malom ugyanis május 21-én lángra kapott és leégett. A megyei kormányhivatal azt tartja biztonságosnak, ha a tűzesetet követően nem nyitják meg a forgalom előtt a teret, mivel fennáll a veszélye annak, hogy az épület maradék falai ledőlnek egy erősebb széltől – írta meg a beol.hu.

Leégett az István Malom, egyelőre zárva marad a Gőzmalom tér

Leégett az István Malom, egyelőre zárva marad a Gőzmalom tér

A közlekedők védelme és a további károk elkerülése végett a Gőzmalom teret és  a Kórház utcai parkolók egy részét nem használhatják az emberek.

A szükséges munkálatok lezajlottak, a Kórház utcai felőli kordont pedig június 21-én elbontották statikus ellenőrzése mellett.

A malom megmaradt falainak folyik az erősítése, de az állékonyságot veszélyeztető műszaki állapot megszüntetéséig a forgalom elől továbbra is zárva marad a Gőzmalom tér. Akkor oldhatják fel a zárlatot, ha a statikus szakértő úgy ítéli meg, hogy a falak kidőlésének veszélye már nem áll fenn. Az István malom megmaradt faszerkezete is elbontásra kerül – tudatta a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.