Békés megye vezető hírek

Kéményellenőrzések – nem marad el a kötelező feladat

Kéményellenőrzések – nem marad el a kötelező feladat

A koronavírus miatt három hónapon át nem végeztek kéményellenőrzéseket Békés megyében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentette, hogy ezt most pótolják.

A kéményseprés olyan, kötelező feladat, amelyet nem szabad elmulasztani, ha biztonságban akarjuk tudni magunkat és otthonunkat.

A lakosság körében a kéményellenőrzéseket évek óta ingyenesen végzik a kéményseprők, csak ki kell hívni őket. A koronavírus miatt azonban a szakemberek három hónapon át nem végezhették munkájukat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentette: most pótolják az elmaradást – írta meg a beol.hu.


Vagyis a kéményseprők felbukkanására már lehet számítani. Ingyenesen takarítják ki az égéstermék-elvezetőket, illetve azok szigetelését, tömörségét, állapotát kívül-belül felmérik. Fontos, hogy semmilyen, esetleg balesetet okozó körülmény ne maradjon.

Mivel még csak nyár van, ha az ellenőrzés során a kéményseprők azt állapítják meg: baj van a műszaki állapottal, kijavíttatni vagy kicserélni az elhasználódott részeket még van idő, mielőtt jön a hideg – adta hírül a beol.hu.

Érdemes tudni, hogy aki családi házban lakik, ahhoz nem automatikusan megy ki a kéményseprő: 3. esztendeje már, hogy a házban élőknek egyénileg kell kezdeményezniük a kéményseprő kihívását – írta meg a beol.hu.

B.A.