Békés megye vezető hírek

Kamerákkal küzdenek az illegális szemétlerakók ellen Békésen

Kamerákkal küzdenek az illegális szemétlerakók ellen Békésen

Több mint 5 millió forint pályázati pénzből szerzett be kamerákat a Békés megyei település, hogy hatékonyan küzdhessen meg a szemetet engedély nélkül lerakókkal.

Térfigyelő kamerákkal szerelkezik fel a Békési Önkormányzat annak érdekében, hogy megakadályozza az illegális hulladéklerakást, s felszámolja az ilyen szemétlerakókat.

Mivel az elkövetők lényegében utolérhetetlenek tettenérés és bizonyíték nélkül, Békés 5 millió forintból térfigyelő kamerákat szerez be és szerel fel a település 4 területén. Így nagy eséllyel hatékonyabban léphetnek fel az illegálisan szemetelőkkel szemben – mondta el Polgár Zoltán, a város fejlesztésekért felelős alpolgármestere a beol.hu-nak.

Térfigyelő kamerákat telepítettek Békésben az illegálisan szemetelők ellen

Térfigyelő kamerákat telepítettek Békésben az illegálisan szemetelők ellen

Az egész pontosan 5 millió 350 ezer forintos, vissza nem térítendő támogatást a békési önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatára jelentkezve kapta meg, melynek címe Tisztítsuk meg az országot.

A védendő területek közé került a Gőzmalom sor, a Malomasszonykert, a Csallóközi utca és a Dánfok – tudatta a beol.hu.

A település önkormányzata egyébként már korábban, saját pénzből is telepített térfigyelő kamerákat, a Malomasszonykertbe is került.

Az elnyert összegből korszerűsíteni tudják a rendszert, s az eddiginél nagyobb területet figyelhetnek meg a szemetelés megelőzése céljából – írta meg a beol.hu.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.