Békés megye vezető hírek

Iskolabusz indított el Békéscsaba

Iskolabusz indított el Békéscsaba

Üzembe állt az az iskolabusz, mely idén szeptembertől reggelente Telekgerendásról viszi a kis utasokat a békéscsabai iskolákba – a DAKK Zrt. és a rendőrség közösen ügyel arra, hogy a diákok biztonságban eljussanak az intézményekbe.

Gondoskodott róla Békéscsaba, hogy a kisebb településekről bejáró gyermekek is biztonságban megérkezzenek az iskolába – számolt be a beol.hu.

A program célja az, hogy javuljon a közlekedési kultúra, kevesebb baleset történjen az utakon – ehhez a felnőttek is hozzájárulhatnak példamutatással, a szabályok betartásával – emelte ki Hudák Pál rendőr ezredes, hozzátéve, hogy Békés megyében az elmúlt három évben nem történt gyermekéletet követelő baleset.

A sajtótájékoztatón dr. Vargáné dr. Szombati Andrea, a megyei rendőrség szóvivője elmondta: a buszon szereplő rajzokkal a gyermekek is azt igyekszenek sugallni: ne csak tőlük várják a szabálykövető magatartást a felnőttek, közlekedjenek szabályosan ők is.

Iskolabusz indul Telekgerendásról Békéscsabára

Iskolabusz indul Telekgerendásról Békéscsabára

Kiemelte, hogy a statisztikák alapján leggyakrabban utasként sérülnek meg a gyermekek – írta meg a beol.hu.

Az induló iskolabusz oldalára rajzpályázatot hirdettek, s a nyertes munkák kerültek a járműre. Abban bíznak, hogy a következetes munka, melyet munkatársaival folytatnak a baleset-megelőzés terén, generációkon átívelő hatású lesz – árulta el Pardi Ildikó rendőr alezredes, a megyei balesetmegelőzési csoport vezetője.

Az iskolabusz Telekgerendásról indul reggelente, Békéscsabán érinti a Petőfi ligetet, s a belvárosban leteszi a diákokat. Délután a Szeberényi térről indul vissza, s útközben felveszi a Kazinczy Ferenc, illetve a Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola tanulóit is – tudatta a beol.hu.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.