Békés megye vezető hírek

Felújítják a Bölönyi-kastélyt Biharugrán

Felújítják a Bölönyi-kastélyt Biharugrán

Több mint 30 millió forintból kezdődhet meg a Bölönyi-kastély részbeni korszerűsítése a Békés megyei Biharugrán – a Magyar Falu Program keretében.

Közel 33 millió forintos összeget nyert el Biharugra önkormányzata a Magyar Falu Program keretében, melyből részben modernizálni tudják a Bölönyi-kastélyt, melyet közösségi térként használnak – írta meg a beol.hu.

Makra Tibor polgármester tudatta, hogy július 20-ára átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, vagyis a munka már el is kezdődhetett.


Megújul a bihaugrai Bölönyi-kastély

Megújul a bihaugrai Bölönyi-kastély

A beruházás során az elöregedett nyílászárókat rendberakják, lesz belül festés és mázolás, a mosdókat modernizálják, de több helyiségben a burkolatot is felújítják – adta hírül a beol.hu.

A Bölönyi-kastély Biharugrán közösségi rendezvények helye – Makra Tibor szerint már nagy szükség volt a felújításra a megfelelő körülmények megteremtéséhez.

A polgármester megemlítette, hogy 2020-ban a játszótér fejlesztésére is nyertek 5 millió forintot, ugyancsak a Magyar Falu Program keretében, így ezeket a munkálatokat is elkezdik nemsokára – tudatta a beol.hu.

Fotó: L.B.

B.A.