Békés megye vezető hírek

Extrém sportpálya lesz a MÁV-sporttelepen Békéscsabán

Extrém sportpálya lesz a MÁV-sporttelepen Békéscsabán

Extrém sportpályát alakítanak ki a békési megyeszékhely MÁV-sporttelepén. A munkálatok várhatóan 2021 év végére fejeződhetnek be.

Év végén, vagy akár egy kicsit előbb is elkészülhet a békéscsabai MÁV-sporttelepen kialakítandó extrém sportpálya – írta meg a beol.hu.

A beruházás összesen 30 millió forintba kerül, melyre a város önkormányzata sikeres pályázatból szerzett pénzt.

Varga Tamás alpolgármester elmondta, hogy a támogatói okirat megérkezésével elindulhat a sportpálya kivitelezése. A munkálatok felét önerőből fedezi az önkormányzat, 15 millió forintot pedig a támogatás útján kaptak.

Zajlik a tervezés az extrém sportpálya ügyében

Zajlik a tervezés az extrém sportpálya ügyében

A tervezés eddig is zajlott: fiatalokkal együttműködve – akik az extrém sportok iránt érdeklődnek -, már ideiglenes használhatóvá is tették a MÁV-sporttelep műfüves futballpálya mögötti, aszfaltos, leromlott állapotú területét – tudatta a beol.hu.

A terep rendezése 2021 júliusában és augusztusában történik. Kialalítják majd a 800 négyzetméteres aszfaltpályát, majd a 350 négyzetméteres közösségi teret és a járdákat.

Az eszközök szeptemberben és októberben érkezhetnek, s várhatóan december 15-ig helyezik őket üzembe – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.