Békés megye vezető hírek

Emelte a közös költséget a lakásszövetkezet

Emelte a közös költséget a lakásszövetkezet

Megnövekedett a közös költség összege minden lakástípust illetően – ezentúl havi 300 forinttal kell majd többet fizetni.

Havonta 300 forinttal nőtt meg a szövetkezeti általános költség – minden lakástípusra vonatkozóan. A közös költség mértéke így május elsejétől emelkedett – írta meg a beol.hu.

A Békéscsabai Lakásszövetkezet küldöttgyűlése egyetértett a döntésben – adta hírül a lakásszövetkezet. Hangsúlyozták, hogy az összeg emelése nem a lakógyűlések hatásköre, s az igazgatóság a veszélyhelyzet miatt igazgatósági döntéssel is határozhatott volna, ám a küldöttgyűlés véleményét lényegesnek tartották – tudatta a beol.hu.


A díj növelése azért is szükség volt, mert az egyedi fűtéses lakások esetében 5 éve nőtt a szövetkezeti általános költség mértéke, míg a központi fűtéses lakásoknál 3 esztendeje emelkedett.

A szokásos feladatokat a veszélyhelyzet ellenére is elvégezték, annak ellenére, hogy lakógyűléseket nem lehetett megtartani. A lakók megkaptak minden elszámolást, beszámolót a társasházak vonatkozásában – írta meg a beol.hu.

Az ügyfélszolgálat személyesen nem, de telefonon és interneten elérhető volt, noha átmenetileg nyitva tartanak július elsejétől – tudatta a lap.

B.A.